Как да се лекуваме с бял равнец – белият равнец (Achillea

...
Как да се лекуваме с бял равнец – белият равнец (Achillea
Коментари Харесай

Как да се лекуваме с бял равнец – билката с многобройни ползи

Как да се лекуваме с бял равнец – белият равнец  ( Achillea millefolium ) е широко публикувана билка в цяла България. Тази скъпа билка е позната с множеството си използва за най-различни заболявания. Белият равнец се счита за женска билка, тъй като оказва помощ при разнообразни женски проблеми и положения.

Белият равнец има кръвопречистваща мощ и е идеално средство за детоксикация на организма . Горните наземни елементи се употребяват за произвеждане на медикаменти. Белият равнец се употребява при тресчица, елементарна простуда, сенна хрема, неявяване на менструация, дизентерия, диария, загуба на вкус, дискомфорт в стомашно-чревния тракт, за предизвикателство на изпотяване и куп други неща.

Някои хора дъвчат пресните листа, с цел да облекчат зъбобола. Белият равнец се ползва върху кожата, с цел да спре кървенето от рани и хемороиди, и като седяща вана при мъчителни положения, сходни на конвулсии в долната част на таза при дамите. В композиция с други билки, белият равнец се употребява за отичане на корема, чревни газове (метеоризъм), леки стомашно-чревни конвулсии и други недоволства от страна на стомашно-чревния тракт.

Като храна младите листа и цветове от бял равнец се употребяват в салатите. Маслото от бял равнец се употребява в шампоаните.

За какво най-често се употребява билката бял равнец – по какъв начин да се лекуваме с бял равнец

Белият равнец съдържа доста химикали, които могат да повлияят на кръвното налягане, а също по този начин имат противовъзпалителни резултати. Ето един дълъг лист, показващ най-честите области, при които се употребява билката бял равнец:

  • за по-успешно зачеване и за контролиране на неточен менструален цикъл
  • за хемороиди
  • за контролиране на хормоните
  • за щитовидната жлеза
  • против ешерихия коли
  • за гастрит
  • при главоболие
  • при гъбички
  • при анемия
  • за бяло течение
  • за детоксикация на организма

Сега ще разгледаме по в детайли по какъв начин да използваме билката бял равнец при другите медицински положения на хората.

@ Бял равнец за зачеване и за контролиране на неточен менструален цикъл

Ежедневният банкет на чай от бял равнец може да подтиква матката, с цел да се реализира постоянна менструация. По този метод се провокира цикъл при дами с неточен менструален цикъл, или които не са имали менструация от доста време. Редовната менструация ще ви даде опция да определите овулацията си и да забременеете по–лесно.

Друг бонус който ще получите от пиенето на чая от бял равнец е, че билката ще прочисти организма ви и ще го направи по–силен и квалифициран за едно сполучливо зачеване и следващо изхабяване на крепко бебе. При потвърдена бременност, спирате да пиете белия равнец , тъй като тя е извънредно непрепоръчителна и дори рискова при бременност.

Рецепта 1 – варите всекидневно запарка от 2 с.л бял равнец в 500 мл вода. Прецеждате и разпределяте течността на три равни елементи за деня. Пиете преди хранене. Тази процедура може да помогне и на дами с бяло течение.

Рецепта 2 – варите всекидневно запарка от 2 с.л бял равнец, 1/2 с.л. живовлек и 1/2 с.л. магарешки трън в 500 мл вода. Прецеждате и разпределяте течността на три равни елементи за деня. Пиете преди хранене.

@ Бял равнец за хемороиди

За задачата би трябвало да извършите мас от бял равнец, мехлем и листа от малина. Нужни са ви:

  • Свинска мехлем (може и обезсолено масло) – 100 грама
  • Цвят от бял равнец (пресен) – 15 грама
  • Листа от малина – 15 грама

Загрявате на котлона маста и добавяте ситно нарязаните билки и листа. Разбърквате сместа към 5 минути и махате от огъня. Оставяте готовият мас срещу хемороиди да престои един ден. След това затопляте леко и прецеждате през марля. Мажете проблематичната област по 3-4 пъти дневно, а мехлема съхранявате в ледник. В профилираните магазини може да закупите и подготвен мас от бял равнец и смрадлика срещу хемороиди .

@ Бял равнец за контролиране на хормоните – по какъв начин да се лекуваме с бял равнец

Билката бял равнец е доста подобаваща за контролиране на хормоните, най-много при дамите. Освен хормоните, белият равнец ще понижи мускулните конвулсии и болки. За задачата всеки ден се прави чай от 3 с.л. нарязана билка в 400 мл вода. Прецеждате и разпределяте течността на две равни елементи за деня. Пиете преди хранене.

Може да ползвате и смес от бял равнец (купува се от аптеката). Дозировката е 20 капки, разтворени в към 50 мл вода, 2 пъти дневно преди хранене. Тоест за деня се пият 40 капки.

@ Бял равнец за щитовидната жлеза

В композиция с други билки, белият равнец е много подобаващ за възстановяване работата на щитовидната жлеза. Може да се закупи подготвен артикул , наименуван чай за щитовидна жлеза. Приема се по следният метод – 2 с.л. от билките се варят 5 минути в 400 мл. вода. След изстиване се прецежда и се пие по 100 мл. три пъти дневно след ястие.

@ Бял равнец за гастрит

Заливате 2 с.л. изсъхнал бял равнец с две чаши вода. Варите за към 15 минути на слаб огън. След това изчаквате за към 40 минути и прецеждате. Готовата напитка се пие три пъти на ден по една супена лъжица преди хранене. Съхранявайте в хладилника.

@ Бял равнец против ешерихия коли

В днешно време стартира доста да се приказва за най-различните бактерии. Така е и с бактерията ешерихия коли, която населява долния чревен тракт на топлокръвните организми. Белият равнец има способността да се бори с тази бактерия, като за задачата можем да си вършим всекидневно чай от бял равнец.

За по-добър резултат, можем да създадем чай в композиция от бял равнец , мащерка , корен от глухарче , плодове от хвойна . Правим отвара като запарваме билките с вряла вода за 15 минути. След постигане на подобаваща температура за пиянство прибавяме 1/2 с.л. естествен пчелен мед .

@ Бял равнец при анемия

Билката бял равнец е подобаваща и при положение на анемия. За да подобрите анемичното си положение, направете следното. Залейте 1/2 супена лъжица сух бял равнец с чаша вряла вода.

Оставете запарката за към 30 секунди, след което прецедете и пийте на дребни глътки, до момента в който напитката е още топла. Посочените артикули са за еднократна доза на банкет. През деня би трябвало да изпиете 4 чаши от тази отвара. Не превишавайте посочената доза.

@ Бял равнец за детоксикация на организма

Запарката от белия равнец е много подобаваща и за пречистване на организма. За задачата заливате 1 супена лъжица от изсушената билка с една чаша вряла вода. Запарвате в продължение на 15-20 минути. Пие се по една чаша от запарката заран, обед и вечер. Освен за пречистване на организма ви, тази отвара ще ви помогне сполучливо да се справите и с подутия стомах.

Странични резултати и съчетание с други билки на белия равнец

Като цяло белият равнец е много безвредна билка. Продуктите от бял равнец, които съдържат туйон, може да не са изцяло безвредни. При някои хора белият равнец може да аргументи унесеност и да усили уринирането, когато се приема през устата. Когато влезе в контакт с кожата, белият равнец може да аргументи раздразнение на кожата.

Нежеланите странични резултати при приема на бял равнец може да включват световъртеж и главоболие. В множеството случай на банкет, тези странични резултати при белият равнец се получават при доста високи дози! Ако усетите някой от изброените признаци, би трябвало да спрете или намалите приема на билката.

Подходящите билки, които могат да се комбинират с белия равнец са:

  • глог
  • мента
  • женско биле
  • маточина
  • жълт кантарион
  • джинджифил
  • невен
  • цариче

А в случай че не знаете по кое време се бере билката бял равнец , то тогава знайте, че брането стартира първоначално или по време на цъфтенето (юли-септември). Сушите отрязаните стръкове за към 4-5 часа на слънце, а по-късно на сянка при температура до 40°С. Съхранявайте на сенчесто, проветриво и изсъхнало място.

Наберете си от тази потребна билка и бъдете здрави!

Как да се лекуваме с билката здравец – изгоди, предписания и препоръки

Как да се лекуваме с билката здравец – открийте лечебната мощ на здравеца и се научете по какъв начин да вършиме чай от здравец, настойки от масло от здравец или компрес от здравец. Здравецът (Geranium macrorrhizum на английски) е освен красиво градинско растение, само че е потребно и със своите лечебни свойства. Билката е доста лесна за…


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР